Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-14-2010, 01:25 PM   #1 (permalink)
admin
Administrator

admin is on a distinguished road
Standart Ziraat bankası kredileri

31.12.2008 tarih ve 27097 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2008/14489 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından 25.01.2009 tarih ve 27121 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2009/15 sayılı Tebliğ kapsamında, Bankamız mevzuatı dahilinde sübvansiyonlu tarımsal kredi kullandırılmaktadır.

Süt hayvancılığı, arıcılık, kanatlı sektörüne yönelik bio güvenlik konularında 1.500.000.- TL, su ürünleri yetiştiriciliği için 1.000.000.-TL, kontrollü örtüaltı tarımı, organik tarım, iyi tarım uygulamaları, sertifikalı tohum ve fide üretimi konularında 750.000.- TL, diğer üretim konularında 250.000.- TL Müşterilerimizin tarımsal kredi taleplerinin yukarıda belirtilen limitleri aşan kısmına Bankamız cari tarımsal kredi faiz oranı uygulanmaktadır. En az 5 veya daha fazla ortağın hayvansal üretim (süt hayvancılığı, arıcılık, kanatlı sektörüne yönelik bio güvenlik) faaliyetinde bulunmak üzere bir araya gelerek bir tüzel kişilik oluşturması halinde yukarıda belirtilen indirimli (sübvansiyonlu) kredi limitleri her bir ortak için ayrı ayrı dikkate alınarak bir tüzel kişiye 7.500.000.- TL kredi limiti tesis edilebilir.

Bitkisel üretim
Tarla, bahçe ve seralarda tahıl, baklagil, yağlı tohumlu bitki, endüstri bitkisi, mantar, meyve ve sebze gibi bitkisel ürünlerin yetiştiriciliğini yapan gerçek ve tüzel kişi müşterilerimize;
  • Tarımsal işletmelerinin yatırıma yönelik giderlerinin finansmanı amacıyla azami 5 yıl vadeli YATIRIM KREDİSİ
  • Tohum, fide, gübre, ilaç, işçilik, akaryakıt, elektrik, su, toprak işleme, bakım, hasat, harman, ambalajlama, pazarlama giderlerinin finansmanı amacıyla azami 18 ay vadeli İŞLETME KREDİSİ
süt sıgırcılığı
Damızlık Belgeli ve/veya Saf Irk Sertifikalı 10 baş ve üzerinde hayvanı olan veya mevcut hayvan sayısını 10 baş ve üzerine çıkarmak isteyen ya da en az bu kapasiteler ile yeni tesis kurmayı amaçlayan gerçek/tüzel kişi müşterilerimize,
  • En fazla ilk doğumunu yapmış inek veya ilk yavrusuna gebe düve alımı, barınak yapımı ve tadilatı, süt sağım ünitesi, süt soğutma tankı, yem hazırlama ünitesi, yonca ve korunga tesis giderleri gibi yatırım giderlerinin finansmanı amacıyla azami 5 yıl vadeli YATIRIM KREDİSİ
  • İşletme giderlerinin finansmanı amacıyla azami 18 ay vadeli İŞLETME KREDİSİ
Besicilik
Sığır, manda gibi büyükbaş hayvanlar veya koyun, keçi gibi küçükbaş hayvanlar ile besicilik faaliyetlerinde bulunan gerçek ve tüzel kişi müşterilerimize;
  • Yem hazırlama ünitesi, alet-ekipman alımı gibi yatırıma yönelik giderlerinin finansmanı amacıyla azami 5 yıl vadeli YATIRIM KREDİSİ
  • Hayvan alımı, yem, aşı, ilaç, işçilik gibi giderlerinin finansmanı amacıyla azami 18 ay vadeli İŞLETME KREDİSİ
Küçükbaş süt hayvancılığı
Koyun yetiştiriciliğinde en az 50 baş, Saanen, Kilis ve Ankara Keçisi yetiştiriciliğinde en az 25 baş kapasite ile üretim yapan, en az bu kapasiteler ile yeni tarımsal işletme kurmak ya da mevcut hayvan sayılarını bu kapasitelere yükseltmek isteyen gerçek/tüzel kişi müşterilerimize;
  • Hayvan alımı, süt sağım ünitesi, süt soğutma tankı ve yem hazırlama ünitesi giderlerinin finansmanı amacıyla azami 5 yıl vadeli YATIRIM KREDİSİ
  • İşletme giderlerinin finansmanı amacıyla azami 18 ay vadeli İŞLETME KREDİSİ
Faizsiz tarımsal sulama
Gerçek ve tüzel kişi müşterilerimizin tarlalarına getirdikleri suyu, modern basınçlı sulama sistemleri (damla/yağmurlama sulama sistemleri) ile tarla içine dağıtmalarına yönelik yatırım maliyetlerinin tamamı azami 5 yıl vade ile YATIRIM KREDİSİ ürünümüz dahilinde kredilendirilmektedir.
Tarımsal Kredi Faiz Oranları

TARIMSAL ÜRETİM/FAALİYET KONULARI Faiz Oranı(*)
(%)

Damızlık Süt Sığırcılığı
6,00
Damızlık Düve Yetiştiriciliği
6,00
Büyükbaş Süt Hayvanı Yetiştiriciliği (Sığır-Manda)
9,00
Küçükbaş Süt Hayvanı Yetiştiriciliği (Koyun-Keçi)
7,50
Kanatlı Sektörüne Yönelik Bio Güvenlik
6,00
Arıcılık
7,50
Su Ürünleri Yetiştiriciliği
7,50
Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgelerinde Yapılacak
Besicilik
6,00
Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgelerinde Yapılacak
Süt Hayvancılığı
6,00
Sertifikalı Tohum ve Fide Kullanımı
6,00
Sertifikalı Tohum ve Fide Üretimi
7,50
Sertifikalı Meyve Fidanı Üretimi /Kullanımı
7,50
Organik Tarım
6,00
Organik Girdi Üretimi
6,00
İyi Tarım Uygulamaları
6,00
Tarımsal AR-GE
9,00
Kontrollü Örtüaltı Yetiştiriciliği
9,00
Tarla İçi Modern Basınçlı Sulama Sistemleri
(Damla Sulama, Yağmurlama Sulama)
0
Diğer Sulama Sistemleri (Derin Kuyu Açılması vb.)
6,00
Tarımsal Mekanizasyon (Traktör-Biçerdöver Hariç)
9,00
İhracatı Yapılan Doğal Çiçek Soğanlarının Üretimi
7,50
Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği
9,00
Diğer Bitkisel Üretim
11,25
Diğer Hayvansal Üretim
11,25
Diğer Tarımsal Mekanizasyon
11,25
Diğer Su Ürünleri
11,25
Diğer Değişken Faizli Traktör ve Biçerdöver
11,25
Destekleme Ödemelerinin Temliki Karşılığı Kredi
11,25
Arazi Alımı Kredisi
11,25
İşletme Edindirme Kredisi
11,25
Hasat ve Pazarlama Kredisi
11,25
Birlik ve Kooperatiflere Açılacak Krediler
11,25

(*)
Belirtilen faiz oranları süt hayvancılığı, arıcılık, kanatlı sektörüne yönelik bio güvenlik konularında azami 1.500.000.-TL, su ürünleri yetiştiriciliği konusunda azami 1.000.000.-TL, kontrollü örtüaltı tarımı, organik tarım, iyi tarım uygulamaları, sertifikalı tohum ve fide üretimi konularında azami 750.000.-TL ve diğer üretim konularında azami 250.000.-TL dahilindeki kredi limitleri için geçerlidir. Tarımsal kredi taleplerinin belirtilen limitleri aşan kısmına Bankamız cari tarımsal kredi faiz oranı (yıllık %15) uygulanmaktadır.
admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla